Tietoa yhdistyksestä

Yhdistyksen tarkoitus:

OSJ:n sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsentensä välisenä yhdyssiteenä, edistää jäsentensä virkistys- ja harrastustoimintaa ja toimia yhteisten sosiaalisten ja oikeudellisten etujen ajajana. Etujen ajaminen tapahtuu etupäässä Senioriopettajajärjestön  kautta.

Toimintatapa- ja paikka:

Yhdistys jatkaa toimintaansa entiseen, toimivaksi koettuun tapaan. Kokoonnumme yleensä kerran kuussa, joskus useamminkin mikäli tarjolla on mielenkiintoista ohjelmaa. Järjestämme tilaisuuksia eri paikoissa, koska yhdistyksellämme ei ole omaa toimitilaa. Samalla kuitenkin voimme tutustua eri yrityksiin ja kiinnostaviin matkailu- tai  luontokohteisiin. Järjestämme jäsenillemme myös luentoja ja esitelmätilaisuuksia eri aiheista.

Toimintakautemme on syyskuusta toukokuuhun.

Kokoukset:

Yhdistys pitää vuosittain yhden vuosikokouksen. Se pidetään helmikuun loppuun mennessä.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan kutsusta, kun siihen on tarvetta. Kokouksia on 4-6 vuodessa. Hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi kuusi varsinaista ja kaksi varajäsentä. Kaikkien toimintakausi on kaksi vuotta.

Tiedottaminen:

Lähetämme kaksi jäsenkirjettä vuodessa: syksyn alkaessa ja toinen vuoden alussa.

Tilaisuuksista ilmoitetaan myös Pohjalaisen toimintapalstalla yleensä viikkoa ennen tapahtumaa.

Toiminnastamme saa tietoa myös uusien kotisivujemme kautta. Sähköpostin kautta saa muitakin tiedotuksia mm.OSJ:ltä.

 

Yhteydenpito pääjärjestöön ja muihin yhdistyksiin

Yhdistyksemme edustajat osallistuvat OSJ:n järjestämiin koulutus- ja senioriopettajapäiviin.

Osallistumme kutsuttaessa vanhan Vaasan läänin alueella järjestettäviin senioriopettajien yhteistapaamisiin.

 

 

Toimintakertomukset

Toimintakertomusta vuodelta 2017 ei ole julkaistu netissä.

Toimintakertomus 2016

 

VAASAN SEUDUN SENIORIOPETTAJAT RY                                                                           

Yleistä

Vuosi 2016 oli yhdistyksen 39. toimintavuosi, rekisteröitynä yhdistyksenä vuodesta 2008 lähtien.

Yhdistyksen tavoitteena on ollut toimia jäsentensä välisenä yhdyssiteenä ja tarjota kiinnostavaa  ja vaihtelevaa ohjelmaa ja ylläpitää siten jäsentensä henkistä ja samalla fyysistäkin vireyttä. Tapaamisia on ollut vähintään kerran kuussa syys- ja toukokuun välisenä aikana.

 

Jäsenistö

Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden 2016 lopulla 252, edellisen vuoden lopusssa jäseniä oli 255.

Vaikka jäseniä on yli 250, aktiivisesti yhdistyksen toimintaan ottaa osaa runsaat viisikymmentä  jäsentä joitakin tilaisuuksia lukuun ottamatta.  Kaikki yhdistyksen  jäsenet ovat automaattisesti myös valtakunnallisen  senioriopettajajärjestön jäseniä, omia jäseniä ei paikallisyhdistyksellämme siis ole.

 

Kokoukset

Vuosikokous oli 16.2.2016 Vaasan Suomalaisella Naisklubilla. Vuosikokouksen puheenjohtajana oli Irmeli Rantamäki. Läsnä oli 19 yhdistyksen jäsentä.

 

Hallitus kokoontui 5 kertaa. Lisäksi pidettiin yhdet postitustalkoot. Hallituksen jäsenet ovat osallistuneet kokouksiin kiitettävästi samoin kuin ohjelman suunnitteluun ja järjestelyihin.

Hallituksen kokoonpano:

Toini Koskinen                               puheenjohtaja

Matti Härmä                                   varapuheenjohtaja

Kaarina Roden                               sihteeri

Kerttu Ahonen                                varsinainen jäsen

Raili Aspimaa                                 varsinainen jäsen

Sirpa Koskinen                               varsinainen jäsen

Ulla Kytölä                                     varsinainen jäsen

Marja-Leena Torni                         varajäsen

Sirpa Repo                                     varajäsen

Raili Mäkelä on toiminut hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana

 

Vuosi 2016 oli Toini Koskisen  kahden vuoden toimikaudesta jälkimmäinen.

Varsinaisten jäsenten Raili Aspimaan, Sirpa koskisen ja Kaarina Rodenin sekä varajäsenen Sirpa Revon toimikausi tuli täyteen vuonna 2016. Ulla Kytölä ja Kerttu Ahonen sekä varajäsen Marja-Leena Torni valittiin hallitukseen uudestaan kahdeksi vuodeksi. Matti Härmä valittiin hallituksen uudeksi varsinaiseksi jäseneksi. Hänet valittiin myös varapuheenjohtajaksi. 

Yhdistyksen toiminnantarkastajana oli v.2016 Risto Saari ja varatoiminnantarkastajana  Helena Finne.       

 

Jäsentilaisuudet                                                                                                                        

13.1. Pääsimme tutustumaan Vaasan Sähkön toimintaan ja sen uuteen lisärakennukseen Palosaaren sillan vieressä. Tilaisuus keräsi  paikalle 32 senioriopettajaa.

16.2. Pidimme vuosikokouksen Vaasan Suomalaisella Naisklubilla. Irmeli Rantamäki oli vuosikokouksen puheenjohtajana. Lisäksi Helena Finne, Vöyrinkaupungin koulun maahanmuuttajaoppilaiden vasta eläkkeelle jäänyt opettaja, kertoi työstään.

Ennen tilaisuutta ruokailimme Bank Food and Wine-ravintolassa. Mukana oli 19 jäsentä.   

15.3. Harry Swahnljung, Vaasan kaupungin entinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjohtaja, kertoi sanoin ja kuvin Uuden Seelannin matkoistaan. Tilaisuus järjestettiin Mehiläisen kellariravintolassa, jossa myös ruokailtiin. Esitys toi paikalle 28 kuulijaa.

6.4. Toiminnanjohtaja Marja Puhakka esitteli Punaisin Ristin historiaa, toimintaa ja ilmaispalveluita SPR:n tiloissa Kauppapuistikolla. Kaksi vapaaehtoistoimijaa kertoi myös työstään.Tilaisuuden jälkeen ruokailimme Red Sea Cafessa. Mukaan oli tullut 19 senioriopettajaa.

19.5. Senioriopettajat tekivät retken Soile Yli-Mäyryn taidehalliin Kuortaneella. Ruokailu oli Kuortaneen urheiluopistolla, jossa oli tilaisuus tutustua opiston tiloihin ja toimintaan. Mukaan oli lähtenyt kolmisenkymmentä yhdistyksen jäsentä.

6.9. Syksy alkoi maisema- ja historiakierroksella Vanhassa Vaasassa. Teuvo Roden, itse alun perin vanhavaasalainen, toimi oppaana. Ruokailimme ravintola Flow:ssa Futura III:ssa. Retkeen osallistui 28 senioriopettajaa.

14.10. Runoilija Leena Kellosalo kertoi runoistaan ja niiden taustoista Vaasan Suomalaisella Naisklubilla. Tilaisuutta ennen ruokailimme Bank Food and Wine-ravintolassa. Esitystä kuuntelemassa oli 18 senioriopettajaa

15.11. Mehiläisen työterveyden johtava lääkäri Ulla Åstrand kertoi unesta ja uniongelmista lääkärikeskuksen kellariravintolassa. Tilaisuuteen oli saapunut 33 jäsentä. Ruokailimme myös samassa paikassa.

13.12. Joululounas syötiin Vaasassa Ruotsalaisella klubilla. Ruokailuun osallistui 41 senioriopettajaa tai kumppania. Yhteensä senioriopettajille järjestettyjä  tapahtumia oli 9, joihin osallistui kaikkiaan noin 242  jäsentä tai kumppania. Suosituimmat tilaisuudet olivat jouluruokailu ja lääkäriluento.

 

Muut kokoukset ja tapahtumat                                                                                 

18.4. Toini Koskinen ja Kaarina Roden osallistuivat senioriopettajajärjestön vuosikokoukseen Akavatalossa Helsingissä.

21.5. Aulangolla järjestettyyn OSJ:n koulutuspäivään osallistuivat Kerttu Ahonen ja Ulla Kytölä

19.-21.9. Toini Koskinen ja Kerttu Ahonen osallistuivat OSJ:n järjestämään Helsinki-Tukholma koulutusristeilyyn.

19.10. Senioripiirin tapahtumaan Alavudella osallistuivat Kerttu Ahonen, Matti Härmä, Sirpa  Koskinen, Toini Koskinen, Kaarina Roden ja Ulla Kytölä.

23.11. Marja-Liisa Kaski ja Aimo Nyberg osallistuivat Vaasan Seudun Senioriopettajien edustajina kotisivukoulutukseen Akavatalossa.

 

Yhdistyksen talous

Yhdistyksen talous on ollut tasaista jo useamman vuoden ajan: Opetusalan Seniorijärjestö on maksanut yhdistykselle tukea kahdeksan euroa jäsentä kohden. Paikallisyhdistys on lisäksi kerännyt  viisi euroa omaa jäsenmaksua.Talouskertomus omana liitteenään (ei netissä).

Hallitus 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
seniorit(at)oaj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.